Karaat

Karaat is de term voor de hoeveelheid fijn- / puur goud er in een sieraad is verwerkt. Gouden sieraden zijn niet helemaal gemaakt van puur goud, simpelweg omdat puur goud kwetsbaar, zacht of zwak is om sieraden van te maken. Het pure goud wordt daarom gemengd met andere materialen, wat legeren wordt genoemd. Zo bestaat 18 karaat goud voor 75% uit puur goud en 25% uit andere metalen, vaak koper of zilver. 24 karaat goud bestaat voor 99,99% uit puur goud.

 

Verguld

Goldplated zijn sieraden die verguld zijn met een laagje goud en een goed alternatief voor goud. Er zijn twee verschillende soorten plating: chemische plating en plating met echt edelmetaal. Op deze pagina vind je sieraden die voorzien zijn van echt edelmetaal, namelijk 24 karaat goud.

Bij chemische plating wordt geen echt echt goud gebruikt, het is alleen een kleurstof en dus minder van kwaliteit. Met een goldplated sieraad heb je voor een vriendelijke prijs toch de luxe van goud!

 

Rhodium

Rhodium wordt ook wel het nieuwe goud genoemd. Het is een edelmetaal dat niet donkerder wordt bij het dragen en niet oxideert. Rhodium is zeer geliefd om te gebruiken als extra coating voor zilveren sieraden! Een laagje Rhodium kan op verschillende non-edel materialen tot exclusievere edelmetalen, zoals zilver, geelgoud en rosé goud. Rhodium plated sieraden kunnen ook gedragen worden door mensen die allergisch zijn voor zilver. Tevens hoeven Rhodium plated sieraden niet gepoetst te worden, vooral niet met zilverpoets middelen. Dit om te voorkomen dat je het mooie gerhodineerde laagje eraf poetst.